Huis > Nieuws > Inhoud
Nano Titanium Dioxide kan schadelijk zijn voor het organisme
Aug 17, 2017

De vorige dag ontdekte de Chinese wetenschappelijke onderzoeksinstituut van onderzoeksgroep Wang Hui in Shanghai dat onderzoeksgroep Wang Hui heeft vastgesteld dat titaandioxide nanodeeltjes in een TLR4-afhankelijke manier de activiteit van macrofagen veranderen, waardoor het immuunbalans wordt afgebroken. Gerelateerde papieren werden online gepubliceerd in het internationale academische tijdschrift Nanotoxicology.

In de voedingsindustrie wordt titaniumdioxide veel gebruikt als voedseladditieven, voedselverpakkingsmaterialen of voedingssupplementen. Hoewel de huidige studie suggereert dat TiO2 voedselkwaliteit niet wat schade aan het menselijk lichaam heeft; maar het is opmerkelijk dat kauwgom en snoep, taarten en andere voedingsmiddelen ongeveer 10% - 36% van de titaandioxide deeltjes op nanometer schaal. De zelfde stof verandert van normale grootte tot nanometer toestand, en de fysieke en chemische eigenschappen veranderen. Dit maakt nano wetenschap in de vroege 21ste eeuw geworden, maar het is juist vanwege deze karakteristiek dat het toxiciteitskarakteristiek van nano-materialen en bijbehorende micronmaterialen verschillend was Daarom is het belangrijk om de gezondheidseffecten van de inname van TiO2 nanodeeltjes te evalueren.

Wang Hui task force gesimuleerde voedselbronnen van titaandioxide om de langetermijneffecten van de lage dosis inname op de gezondheid te waarnemen. Zij vonden dat langetermijnvoedingmuizen die 0,1% titaandioxide nanodeeltjes van voedsel bevatten, de macrofaagchemotaxis en fagocytose waren verminderd en de neiging hebben tot proinflammatoire toestand, in vitro experimenten bevestigden dit effect verder. In het sepsismodel reageerden muizen gevoed titaandioxide nanodeeltjes meer acuut, wat resulteerde in grotere schade aan het lichaam. In de TLR4-knock-out en niet-TLR4-afhankelijke modellen produceren TiO2 nanodeeltjes geen significante nadelige effecten.

De experimentele resultaten tonen aan dat TiO2 nanodeeltjes abnormale activatie van macrofagen op TLR4-afhankelijke wijze veroorzaken, die nadelige gezondheidseffecten op het lichaam kunnen hebben onder omstandigheden zoals infectie en andere stimuli.


Producten