Huis > Nieuws > Inhoud
Zambia Ministerie van Mijnen: Koperproductie is in 2017 geweigerd
Sep 25, 2017

Volgens MiningWeekly meldde Reuters, dat het ministerie van Zambia-mijnbouw in september 11 bekend maakte dat de Vedanta Resources Company (Vedanta Resource), Konkola (Konkola) koperproductie daling verwacht dat de koperproductie in 2017 van 774 duizend ton in 2016 naar 754 duizend ton viel .

Vice-minister van ministerie van mijnen Paul Janda (Paul Chanda) vertelde verslaggevers dat de koperproductie van Konkola naar verwachting dit jaar met 40% zal dalen. De koperproductie van Varna lum (Lumwana) van Barrick zal 15% dalen.

Janda zei dat Konkola-koper goed is in dressing, in plaats van in mijnbouw, en de daling van de kopercroductie van lum wana was voornamelijk toe te schrijven aan de lagere graad van mijnbouw.

In juni had de regering van Zambia voorspeld dat koperproductie in 2017 naar 850 duizend zou toenemen, vooral door de bestaande uitbreiding en nieuwe mijnen.

De Zambia Mining Association zegt dat koperproductie vooral afhankelijk is van elektriciteitsvoorziening, infrastructuur en de stabiliteit van het financieel en regelgevend systeem.

Vanwege de geannuleerde nationale energiesubsidies worden Glencore-bedrijven zoals opkomst van kopermijnen in de elektriciteit van het land.


Producten